Ramai conectat
Parola va fi trimisa pe adresa de email.
Va rugam introduceti numele de utilizator sau adresa de email. Veti primi un link pe email pentru o parola noua.
Anuleaza
TVHub.org

Ghost Rider (2007)

SUBTITRARE ROMÂNĂ

Genul Filmului: Acţiune Fantastic Thriller

Calitate Film: HD

Raporteaza

De la Marvel Comics, creatorii filmelor Spider-Man™, Fastastic Four si X-Men, ne parvine un nou erou… Ghost Rider™. Cu mult timp in urma, superstar-ul motociclist cascador Johnny Blaze (Nicholas Cage) a facut un pact cu diavolul pentru a-i proteja pe cei pe care ii iubea cel mai mult: tatal sau si iubita sa din copilarie, Roxanne (Eva Mendes). Acum, Diavolul a venit pentru a-si recupera datoria. Ziua, Johnny este un cascador motociclist inrait… dar noaptea, in prezența raului, el devine Ghost Rider, un vanator de recompense al demonilor salbatici. Forțat sa faca voia Diavolului, Johnny este hotarat sa-si infrunte soarta si sa-si foloseasca puterile pentru a-i proteja pe cei nevinovați.

„Cred ca Ghost Rider este unul dintre mitologiile unice din universul benzilor desenate”, spune Nicholas Cage, care aduce personajul clasic de benzi desenate al Marvel la viața in filmul Ghost Rider al Columbia Pictures. Ca vanatorul e recompense al Diavolului, senzațiile supranaturale ale Ghost Rider se potrivesc perfect cu personalitatea intensa si captivanta a lui Cage. „Este un personaj complicat care ia decizia sa-si vanda sufletul Diavolului, dar o face din dragoste, nu din lacomie sau ambiție personala. Pentru mine, acesta este un material bogat cu care trebuie sa joc. Acest tip infricosator este un erou adevarat.”

Pentru regizorul Mark Steven Johnson, care a scris si regizat anterior adaptarea celebrelor benzilor desenate Daredevil, aducerea lui Ghost Rider pe marele ecran a fost punctul culminant al dragostei de o viața pentru personaj. „Sunt un mare fan al benzilor desenate din clasa a treia”, spune Johnson. „Primeam benzi desenate in fiecare saptamana: ‚Daredevil’, ‚Spider-Man’, ‚X-Men’ – toate. ‚Ghost Rider’ era una dintre cele mai interesante din punct de vederel vizual si, dupa parerea mea, cel mai frumos personaj.”

Cu un asemenea material sursa remarcabil vizual, Johnson era hotarat sa faca un film imaginativ si stilizat care sa fie pe masura. Rezultatul este un film care captiveaza imaginile impresionante ale benzilor desenate in timp ce consolideaza alegerea morala la care este fortat personajul. „Imaginea lui Ghost Rider era atat de extraordinara – il face unul dintre personajele memorabile din universul Marvel si asupra caruia nu se pot face imbunatațiri”, spune el. „Era datoria noastra sa il aducem la viața. Scenograful nostru, Kirk Petruccelli, si supervizorul de efecte vizuale, Kevin Mack, au fost pusi la incercare, si au creat o lume stilizata rar vazuta in filme.”

Rezultatul est un film ce reprezinta punctul culminant al cautarii echipei perfecte pentru a adapta benzile desenate. „Am incercat sa aduc ‚Ghost Rider’ pe marele ecran de mult”, spune producatorul si fostul CEO de la Marvel, Avi Arad. „Doar incercand sa surprinzi tonul care trebuie, scenariul care trebuie. Cand l-am adus pe Nick la proiect, a inceput sa prinda forma. Este incredibil de placut sa vezi un proiect crescand de la forma inițiala pana la desavarsire”.

In spatele camerei, unul dintre primii cooptați a fost producatorul Michael De Luca, care este si un mare fan al benzilor desenate. Ca tanar sef al producției lui New Line Cinema, De Luca a lucrat cu Arad la prima adaptare a unei proprietați Marvel, filmul plin de succes Blade, cu Wesley Snipes in rolul principal. Apoi, dupa succesul adaptarii directorului Mark Steven Johnson ,”Daredevil”, a fost clar ca era momentul potrivit pentru aducerea lui „Ghost Rider” pe ecran. Dupa De Luca, personajul era pe maini bune. „Atunci cand un regizor-scenarist ca Mark deține controlul creativ al viziunii filmului, este un avantaj din toate punctele de vedere”, spune el. „Mark iubeste benzile desenate – el este persoana perfecta pentru a face saltul de la pagina printata bi-dimensionala la filmul pe ecran tri-dimensional. Cred ca personajul l-a intrigat dintotdeauna deoarece este atat de graitor – Ghost Rider este o imagine atat de impresionanta”.

Pe langa efectele vizuale, producatorii filmului au fost de asemenea atrasi de posibilitatea de a prezenta un altfel de erou de benzi desenate pe ecran – unul a carui infațisare demonica contrazice intențiile sale bune si personalitatea unica. Dupa Johnson, Nicholas Cage era singurul actor care putea realiza un personaj cu atat de multe fețe. „Cred ca cele mai bune filme horror si thriller sunt cele care au si umor”, spune regizorul – scenarist. „Trebuie sa eliberezi tensiunea. Cu Nic Cage la bord am consolidat acest lucru, deoarece el este amuzant intr-un mod natural. A luat personajul lui Johnny Blaze si l-a facut mult mai amuzant”.

Johnson a petrecut mai mult de un an creand scenariul pentru Ghost Rider, care isi trage personajul si povestea din mai multe versiuni ale seriilor benzilor desenate. Franciza benzilor desenate „Ghost Rider” a inceput in anii 1940 ca o serie cu tema western despre un calareț singuratec; mai tarziu a fost achiziționata de Marvel si reinventata in anii 1970 ca o poveste supranaturala cu cascadorul motociclist Johnny Blaze in centru. Proprietatea a fost re-vitalizata iar in anii 1990, cu un nou personaj principal.

De Luca explica, „Desigur sunt si o seama de licente din cauza existentei celor doua variante ale cartii : versiunea din anii 70 pe care am colecționat-o si pe care o țin minte, si versiunea din anii 90. S-a schimbat de atat de multe ori de-a lungul anilor incat am putut pune la un loc parțile care ne-au placut cel mai mult.”

Ceea ce i-a intrigat cel mai mult producatorii filmului – pe langa Ghost Rider – au fost raufacatorii pe care acesta i-a infruntat. Johnny Blaze nu se lupta doar cu raul – el se lupta cu Diavolul insusi – chiar ființa care i-a dat puterile. Dupa De Luca, faptul ca motivația lui Johnny si adversarii principali vin din benzile desenate a fost o mana de ajutor bine-venita pentru producatorii filmului. „Blackheart si Mephistopheles sunt din benzile desenate; motivul si modul in care Johnny face pactul si Roxanne sunt toate cam la fel. Este o adaptare destul de fidela, desi benzile desenate insesi au schimbat subiectul de-a lungul anilor.”

0 0 vote
Article Rating
No links available
No downloads available
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Poate iti place si:

Aboneaza-te prin e-mail!