Ramai conectat
Parola va fi trimisa pe adresa de email.
Va rugam introduceti numele de utilizator sau adresa de email. Veti primi un link pe email pentru o parola noua.
Anuleaza
TVHub.org

Alexander (2004)

SUBTITRARE ROMÂNĂ

Genul Filmului: Acţiune Biografic Dramă Istoric Război Romantic

Calitate Film: HD

Raporteaza

A reprezentat multe, pentru multi oameni – un rege razboinic neinfricat, plin de ambitia, curajul si aroganta tineretii, care si-a condus trupele coplesite numeric impotriva imenselor armate persane; un fiu care a cautat cu disperare sa se bucure de aprobarea severului sau tata acoperit de cicatricele multor batalii, dar in acelasi timp sfasiat si chinuit de mostenirea lasata de mama sa; un cuceritor neobosit, care nu a pierdut niciodata o batalie si care si-a impins soldatii pana la limitele lumii cunoscute in epoca sa; un vizionar al carui destin, cu visurile si faptele sale de vitejie, a ramas pentru totdeauna in istorie, contribuind la modelarea lumii, asa cum o cunoastem astazi. A fost toate acestea si mult mai multe. El a fost Alexandru cel Mare.

Filmul lui Oliver Stone, Alexandru, se bazeaza pe povestea adevarata a unuia dintre cei mai influenti si mai stralucitori lideri din istoria omenirii Alexandru (COLIN FARRELL) – un barbat care cucerise 90% din lumea cunoscuta a epocii sale inainte sa implineasca varsta de 25 de ani. Alexandru si-a condus trupele invincibile, alcatuite din soldati greci, macedoneni si mai tarziu orientali, pe o distanta de 35 000 kilometri de asedii si cuceriri in numai opt ani, astfel incat, la data cand a murit, la varsta de 32 de ani, isi faurise deja un imperiu asa cum lumea nu mai vazuse niciodata.

In decorul lumii precrestine a lui Alexandru cel Mare, cu obiceiuri sociale si morale mult diferite de cele contemporane, filmul exploreaza o epoca de o frumusete fara rival, dublata insa de o brutalitate incredibila, cu idealuri inalte si tradari cutremuratoare. Filmul prezinta cu indrazneala si sinceritate viata lui Alexandru cel Mare si relatia sa cu mama, Olympias (ANGELINA JOLIE), tatal Filip (VAL KILMER), prietenul si tovarasul de lupta, comandantul Hephaistion (JARED LETO), Roxane, frumoasa si ambitioasa lui sotie (ROSARIO DAWSON), precum si generalul si confidentul sau de incredere Ptolemeu (ANTHONY HOPKINS).

Extraordinara sa evolutie incepe cand Alexandru ataca Macedonia, conducandu-si armatele pentru a smulge vestul Asiei de sub controlul persilor, si continua cand tanarul comandant isi impinge trupele coplesite numeric catre o victorie imposibila, repurtata chiar asupra puternicei armate persane. Alexandru isi extinde imperiul pana in tinuturile necunoscute unde astazi se afla Asia Centrala, aventurandu-se apoi dincolo de Kush, mai departe decat ajunsese vreodata un occidental si continuandu-si cuceririle in lumea exotica a Indiei. Un fapt incredibil si probabil unic in analele istoriei militare este ca Alexandru cel Mare nu a fost niciodata infrant in batalie. El si-a impins neobosit armatele prin deserturi, munti si jungle, in tinuturi bizare si misterioase, a cucerit toti dusmanii care au indraznit sa i se opuna si a facut fata cu bine tentativelor de razvratire ale propriilor sai soldati.

Filmul urmareste evolutia lui Alexandru catre statutul de legenda vie, de la tanarul impulsionat de visuri de glorie, aventura si mit, pana la legaturile sale puternice cu cei mai apropiati credinciosi, culminand cu misterioasa lui moarte in singuratate, atunci cand deja era conducatorul unui imperiu urias. Alexandru este povestea incredibila a unei vieti care a unit lumea cunoscuta a epocii respective si a demonstrat cel putin faptul ca soarta le zambeste celor indrazneti.

No links available
No downloads available

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poate iti place si: