Ramai conectat
Parola va fi trimisa pe adresa de email.
Va rugam introduceti numele de utilizator sau adresa de email. Veti primi un link pe email pentru o parola noua.
Anuleaza
TVHub.org

Filme de Paste

1 aprilie 2018

Cu ocazia sarbatorilor pascale, echipa TVHub va pune la dispozitie cateva filme ce pot fi urmarite in aceasta perioada.

 

 

1. The Passion of the Christ (2004)


IMDB: 7.2/10 din 192,729 voturi
Gen: Drama
Descriere: Lungmetraj despre ultimele 12 de ore din viața lui Iisus din Nazaret, PATIMILE LUI HRISTOS respectă întocmai adevărul biblic.
 

2. Ben-Hur (1959)


IMDB: 8.1/10 din 187,265 voturi
Gen: Aventura, Drama, Istoric
Descriere: La inceputul secolului I, printul evreu Ben Hur traieste la Ierusalim. Vechiul sau prieten Messala soseste aici ca ofiter al legiunilor romane. La inceput, ambii sunt bucurosi de reintalnire, dar treptat diferentele de opinii politice ii separa. Messala, profitand ca, la festivitatea de sosire, are loc un incident nedorit, chiar in fata casei in care locuia Ben Hur, isi trimite prietenul la galere, iar pe mama si sora acestuia la inchisoare. Ben Hur jura sa se intoarca si sa se razbune.
 

3. Rise of the Guardians (2012)


IMDB: 7.3/10 din 137,196 voturi
Gen: Animatie, Aventura, Familie
Descriere: CINCI EROI DE LEGENDĂ este aventura spectaculoasă care spune povestea unor eroi cu aptitudini ieșite din comun. Când lumea e amenințată de Pitch, un spirit diabolic, cinci eroi trebuie să-și unească forțele pentru prima dată ca să protejeze speranțele, credința și imaginația copiilor din toată lumea.
 

4. Life of Brian (1979)


IMDB: 8.1/10 din 308,622 voturi
Gen: Comedie
Descriere: Filmul povesteste viata, moartea si invierea lui Brian din Nazaret, un profet evreu, care vrea sa elibereze Nazaretul de opresiunile romanilor. Brian s-a nascut in noaptea de Craciun intr-un grajd, la fel ca Iisus. Oamenii l-au receptat gresit pe acest profet si il considera Mesia. Filmul nu este despre Iisus, ci despre cei pe care nu i-a interesat sau nu au avut timp sa-i asculte mesajul. In Life of Brian exista multe aluzii politice si sociale.
 

5. Hop (2011)


IMDB: 5.5/10 din 26,858 voturi
Gen: Animatie, Aventura, Familie
Descriere: Departe de coasta Americii de Sud, pe insula Rapa Nui, cunoscută ca Insula Paștelui, sub capetele uriașe de piatră, se află cea mai fabuloasă fabrică de dulciuri. Trei sute șaizeci și cinci de zile pe an, Iepurașul de Paște domnește peste o echipă de iepurași și de pui care pregătesc coșuri umplute cu bomboane pentru a fi trimise copiilor din toată lumea în dimineața de Paște.
 

6. The Last Temptation of Christ (1988)


IMDB: 7.6/10 din 43,8748 voturi
Gen: Drama
Descriere: O viziune noua asupra Noului Testament, filmul lui Scorsese este de fapt povestea ultimei perioade din viata lui Isus, din perspectiva personajului uman, nu a celui biblic. Desi cronologic sunt respectate toate etapele biblice ale povestirii, filmul adauga o alta latura povestii, un exercitiu filosofic in care se pune intrebarea…cum ar fi evoluat lucrurile daca Isus ar fi cedat ispitei? Filmul a stirnit vii controverse, fiind blamat chiar de biserica catolica.
 

7. Jesus Christ Superstar (1973)


IMDB: 7.3/10 din 21,626 voturi
Gen: Drama, Istoric, Muzical
Descriere: Acest muzical celebru se opește asupra ultimei săptămâni din viața lui Iisus (Ted Neeley). În rolul Iuda Iscarioteanul, Carl Anderson. Deși a dezamăgit din punctul de vedere al încasărilor, pelicula considerată “rock opera” a obținut o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, precum și un premiu și două nominalizări la ceremonia decernării premiilor BAFTA.
 

8. Bruce Almighty (2003)


IMDB: 6.7/10 din 327,824 voturi
Gen: Comedie, Drama, Fantastic
Descriere: E bine sã ai puterea lui Dumnezeu… si dacã nu credeti, întrebati-l pe Bruce Nolan (JIM CARREY), pentru cã el ar trebui sã stie foarte bine! Bruce este vedeta unui post de televiziune din New York, mai precis este redactor la Departamentul de stiri – „Eyewitness News TV”, Buffalo.
 

9. Barabbas (1961)


IMDB: 7.0/10 din 4,589 voturi
Gen: Aventura, Biografie, Drama
Descriere: Aceasta este povestea fictiva a lui BARABBAS, bazata pe fascinantul pasaj din Noul Testament in care Pilat din Pont intreaba poporul din Ierusalim pe cine vor sa elibereze – pe Iisus din Nazareth sau pe Barabbas (castigator a doua premii Oscar – Anthony Quinn), un hot si criminal – lumea a strigat numele lui Barabbas. Si atunci el a fost eliberat, evenimentul avea sa-l marcheze pe Barabbas pentru tot restul vietii sale. Dupa ce-si vede fosta iubita, Rachel, omorata cu pietre pentru credinta sa in Isus, Barabbas se intoarce la viata sa de hot. Arestat din nou, el este un alt prieten care-si da viata in numele lui Iisus.
 

10. The Greatest Story Ever Told (1965)


IMDB: 6.6/10 din 7,289 voturi
Gen: Biografie, Drama, Istoric
Descriere: Cu sute de ani in urma proorocii profeteau ca se va naste El: Mantuitorul omenirii, Mesia Cel mult asteptat. Acesta se naste nu intr-o cetate mare, in Betleemul din Iudea, nu in conditii de lux, ci nici macar in conditii decente, se naste in grajd, iar singurii care ii viziteaza sunt niste pastori si niste magi care ii aduc daruri.Fecioara Maria, mama Pruncului si Iosif, tatal Lui, sunt nevoiti sa fuga in Egipt pentru ca Irod aude de nasterea Lui si stie de la batrani ca El este regele mult asteptat al Iudeilor si se simte amentitat; el omoara atunci toti pruncii sub 2 ani. Mai tarziu, Isus se dovedeste a fi un copil mai special iar mai apoi o persoana estraordinara.Isi va aduna 12 ucenici, dar nu toti il vor crede si uneori vor fi prigoniti ba chiar mai mult.Astfel filmul „The greatest story ever told” se dovedeste a fi filmul care ecranizeaza cel mai bine viata Mantuitorului nostru Isus Hristos.
 

11. Exodus (1960)


IMDB: 6.8/10 din 7,664 voturi
Gen: Actiune, Drama, Istoric
Descriere: În roulul principal, Paul Newman este un luptator de rezistenta care ajuta la salvarea a 600 de evrei dintr-un lagar. Salvarea acestora reprezinta un nou început pentru o întreaga natiune.
 

12. Close to Jesus: Maria Magdalene (2000)


IMDB: 6.1/10 din 159 voturi
Gen: Drama, Istoric
Descriere: Alungată de soțul ei, Amos, din cauză că nu putea să-i dăruiască un fiu, Maria Magdalena devine amanta lui Silvano, un ofițer roman, căpătându-și astfel un statut de femeie ușoară. Silvano o pune pe Maria Magdalena să-l spioneze pe Ioan Botezătorul. În felul acesta devine o persoană de încredere a Irodiadei, noua soție a lui Irod. Deși simte adevărul din profețiile lui Ioan Botezătorul, ea nu poate împiedica moartea acestuia. Mai târziu când Maria Magdalena îl întâlnește pe Iisus își dă seama că el este Mesia din prorocirile lui Ioan Botezătorul. În casa lui Pharisee ea îi spală picioarele și i le șterge cu părul ei, dând astfel motiv discipolilor lui Iisus să protesteze împotriva păcătoasei. Dar Iisus poate vedea în sufletul Mariei Magdalena și o iartă. De acum încolo locul ei va fi alături de El. Într-un singur bărbat a găsit iubirea și iertarea pe care alții i-au refuzat-o.
 

13. Jesus (1999)


IMDB: 6.0/10 din 2,455 voturi
Gen: Biografie, Drama, Istoric
Descriere: Acest film este o reconstituire cinematografica a celor patru Evanghelii, cu adaugarea unor elemente extra-biblice care nu se regasesc in Noul Testament. Filmul pune accent pe aspectul uman al vietii lui Iisus care nu este portretizat solemn, ci mai degraba uman. Iisus isi exprima emotiile plangand la inmormantarea tatalui sau, aruncand cu pietre in Lacul Galileei, dansand la nunta din Cana si stropindu-se cu apa cu ucenicii sai.
 

14. Seven Pounds (2008)


IMDB: 7.6/10 din 256,117 voturi
Gen: Drama, Romantic
Descriere: Un agent al Fiscului, Ben Thomas (Will Smith), încearcă să-și ispășească o greșeală din trecut ajutând șapte persoane. Dându-se drept fratele său, Ben schimbă viețile celor șapte, dar planul său este dat peste cap când se îndrăgostește de Emily (Rosario Dawson) care suferă de o gravă boală de inimă. Dar ce are oare Ben de gând să facă după ce-și duce la îndeplinire planul?
 

15. Exodus: Gods and Kings (2014)


IMDB: 6.0/10 din 144,053 voturi
Gen: Actiune, Aventura, Drama
Descriere: Ridley Scott ne poartă în vremuri imemoriale, descriind exodul evreilor din Egipt, în căutarea Pământului Făgăduinței, sub conducerea lui Moise (Christian Bale). Unul dintre cele mai captivante fragmente ale Bibliei are parte de o nouă ecranizare, cu efecte speciale de ultimă generație. Locațiile de filmare au inclus un arid lanț muntos din provincia spaniolă Andalusia, studiourile Pinewood din Londra, dar și deșerturile din Maroc.
 

16. Risen (2016)


IMDB: 6.3/10 din 20,554 voturi
Gen: Actiune, Aventura, Drama
Descriere: RISEN este povestea biblică a Învierii, văzută prin ochii unui necredincios. Clavius (Joseph Fiennes), un puternic tribun roman şi ajutorul său, Lucius (Tom Felton), primesc misiunea de a rezolva misterul reînvierii lui Isus (care în film poartă numele ebraic, Yeshua) şi de a afla adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în săptămânile de după crucificare, pentru a infirma zvonurile cu privire la un nou Mesia şi pentru a preveni o revoltă în Ierusalim.
 

17. The Lion of Judah (2011)


IMDB: 3.8/10 din 495 voturi
Gen: Animatie
Descriere: Lion of Judah este o poveste veselă și înduioșătoare în același timp, a unor animale simpatice care locuiesc într-un grajd. Puneți laolaltă un porc adorabil (Horace), un cal slab de inimă (Monty), un șobolan sclifosit (Slink), un cocoș neastâmpărat (Drake), o vacă mămoasă (Esmay), un măgar depresiv (Jack) și un miel curajos (Judah) și veți trăi aventura unui clasic în devenire.
 

18. Noah (2014)


IMDB: 5.8/10 din 218,822 voturi
Gen: Actiune, Aventura, Drama
Descriere: E o lume lipsită de speranță. Ploile nu mai udă țărâna cotropită de atâtea ori de hoarde barbare, iar aceasta nu mai rodește. Înconjurat de cruzime și abuzuri, Noe este un om de ispravă. Luptător experimentat, mag și vindecător, nu își dorește decât să trăiască în pace alături de familia sa. Cu toate acestea, în fiecare noapte în visele sale apare un potop fără de sfârșit. Să fie semn că lumea se va sfârși? Treptat, Noe înțelege despre Creator că are de gând să pedepsească omenirea și să-i ucidă semenii până la unul. Doar Noe are șansa de a face viața să prospere pe fața Pământului.
 

19. Ice Age: The Great Egg-Scapade (2016)


IMDB: 5.8/10 din 218,822 voturi
Gen: Animatie, Aventura, Scurt.
Descriere: În vreme ce Sid acceptă o slujbă de dădacă pentru un ou, un vechi dușman face planuri malefice. Aventurile simpaticelor personaje conduc la prima vânătoare de oua și la apariția popularei tradiții de Paști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *